Ads Top

Gratis lespakket kraanwater

Weten basisschoolleerlingen dat kraanwater gezond én duurzaam is? Speciaal voor het basisonderwijs in Zeeland, Zuid-Holland Zuid en de Brabantse Wal biedt Evides Waterbedrijf een gratis lespakket over kraanwater aan.

Kraanwater is een product dat vanzelfsprekend lijkt, maar waar een zorgvuldig zuiveringsproces aan vooraf gaat. Evides Waterbedrijf zorgt ervoor dat er dagelijks betrouwbaar drinkwater in Zeeland, de Brabantse Wal en Zuid Holland Zuid uit de kraan komt. We willen kinderen graag vertellen hoe we drinkwater  maken en wat de waarden zijn van dit product.

Kraanwater produceren we en leveren we op milieuvriendelijk wijze. Het water uit de rivier gaat via ondergrondse waterleidingen naar de zuiveringslocatie. Hierdoor is er geen vervoer over de weg en verpakking nodig. De zuivering vindt op milieuvriendelijke wijze plaats. Bovendien is water een gezond en calorievrij alternatief voor zoete en vette drankjes. Kraanwater is dus duurzaam en gezond!

Speciaal voor het basisonderwijs heeft Evides een lespakket kraanwater samengesteld, dat docenten kosteloos kunnen ontvangen. Het pakket bestaat uit een krant met allerlei interessante en leuke wetenswaardigheden over kraanwater, leerzame spelletjes en creatieve werkbladen. Alle ingrediënten voor een educatieve les over kraanwater. De kinderen leren onder andere over de bronnen en zuivering, hun eigen waterverbruik en over de gezonde eigenschappen van water.

Het aanbod is geschikt voor groep 6,7 en 8 en past goed bij een les aardrijkskunde, biologie of natuurkunde. Het pakket bevat ook een creatieve waterproef, die past binnen de handvaardigheid les. Het pakket is gratis aan te vragen door scholen in het voorzieningsgebeid van Evides.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.