Ads Top

Eerste paal uitbreiding rioolwaterzuivering Numansdorp

De uitbreiding van de rioolwaterzuivering Numansdorp krijgt een stevige fundatie. Op 1 december hebben heemraad Van Hulst en wethouder Boelhouwers van de gemeente Cromstrijen de eerste van in totaal 111 heipalen geslagen.

De rioolwaterzuivering aan de Molendijk zuivert het riool- en afvalwater uit Numansdorp, Nieuwendijk, Klaaswaal en Zuid-Beijerland. De maximale capaciteit is op dit moment 810.000 liter per uur. “Dat is te weinig om in de toekomst ook bij hevige regenval het rioolwater goed te kunnen verwerken,” zegt heemraad Maarten van Hulst. “Daarom breiden we de capaciteit met zo’n 35 procent uit tot 1.100.000 liter per uur.”

Het rioolwater komt onder andere via het rioolgemaal in Numansdorp aan de Beneden Molendijk binnen. “De capaciteit van dit gemaal moet worden aangepast,” constateert wethouder Bas Boelhouwers. “Om zowel het één als het ander goed te laten functioneren, wordt dus niet alleen de zuivering vergroot maar ook de rioolgemalen aan de Rijksstraatweg in Klaaswaal en aan de Beneden Molendijk in Numansdorp. Op die manier kunnen we ook de capaciteitstoename in de toekomst aan.

De werkzaamheden aan de rioolwaterzuivering zijn eind 2015 klaar.

1 opmerking:

  1. Great Blog!

    Loodgieter Vught – Snel ter plaatse, bel 073–2048043, De loodgieter Vught is veelzijdig en kan met spoed veel werkzaamheden voor u kunnen uitvoeren.

    For more: http://loodgieteruitvught.nl/

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.