Ads Top

Waterschappen stellen data open voor publiek

Elke twee jaar doen de Waterschappen gezamenlijk verslag van hun resultaten. als transparante overheid stellen zij vanaf dit jaar de onderliggende cijfers volledig open voor het publiek.

Hoe zit het met de zorg voor veilig, schoon en voldoende water? En tegen welke kosten? Huub Hieltjes, bestuurslid van de Unie van Waterschappen presenteerde vandaag de resultaten van de tweejaarlijkse vergelijking Waterschapsspiegel: "We gebruiken de vergelijking om onszelf als waterschappen continu te verbeteren. Daarnaast willen we ons met deze resultaten verantwoorden aan de belastingbetalers en kiezers. Daarbij willen we meer laten zien dan alleen de getallen. We willen de lezer meenemen in de wereld achter de cijfers. Onze taken zijn vastgelegd in de wet, maar de invulling en uitvoering ervan hangen sterk af van keuzes. Bijvoorbeeld over veiligheid en welvaart of over duurzaamheid en natuur. Voor het bestuur van de waterschappen zijn er op 18 maart 2015 weer verkiezingen. Het motto bij deze verkiezingen is dan ook 'er valt wat te kiezen'."

Waterschappen houden elkaar scherp door interne benchmarks. Huub Hieltjes: "Als transparante overheid willen we de resultaten van de benchmarks delen met het publiek. Op de website waterschapsspiegel.nl zijn vanaf vandaag alle open data te vinden. We vertrouwen er op dat partijen met onze gegevens aan de slag gaan. Bijvoorbeeld om apps te ontwikkelen, of om oplossingen te bedenken voor de uitdagingen waar we in onze drukke en natte delta voor staan. Vanaf februari 2015 worden ook de actuele belastinggegevens via deze site opengesteld."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.