Ads Top

Meer Nederlandse waterexpertise in Egypte

Egypte wil meer samenwerken met de Nederlandse watersector. Vandaag ondertekende minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) een samenwerkingsovereenkomst met haar Egyptische collega, minister Hossam Moghazy (Water en Irrigatie), waarin zij afspreken hun samenwerking uit te bouwen. Egypte heeft ambitieuze plannen waarbij de Nederlandse watersector een rol kan spelen. Zo wil Egypte de Suez Canal Corridor ontwikkelen tot een logistieke en productieve hub met alle diensten van een wereldhaven. En dat biedt kansen voor Nederland. Daarom heeft minister Schultz een Nederlandse handelsdelegatie meegenomen naar het land van de Nijldelta.

“Ik ben onder de indruk van de uitdagingen waar Egypte voor staat. Ruim 80 miljoen mensen dagelijks van schoon drinkwater voorzien is een enorme klus, net als het managen van een kustlijn van ruim 1000 kilometer”, zei minister Schultz vandaag tijdens de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MoU) met minister Moghazy. Nederland en Egypte willen hun 38-jarige samenwerking op watergebied versterken om dergelijke uitdagingen aan te gaan. Nederland wil zijn waterexpertise hiervoor graag inzetten.

Nederlandse kennis wordt nu al in ingezet in Egypte. Zo is het Nederlandse bedrijfsleven nauw betrokken bij de aanleg van het tweede Suezkanaal. Naast binnengehaalde baggercontracten liggen langs deze waterweg ook kansen op het gebied van havenontwikkeling, waterbeheer, transport, energievoorziening en logistiek. Daarom is er een Nederlandse handelsdelegatie naar Egypte afgereisd, die samen met minister Schultz verschillende locaties bezoekt. Zo zit de minister morgen in Ismaïlia samen met een groep Nederlandse CEO’s rond de tafel met admiraal Mameesh, voorzitter van de Suez Canal Authority.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.