Ads Top

Convenant Waste2Value voor betere afvalverwerking in India ondertekend

Een consortium van Nederlandse bedrijven gespecialiseerd in waste management ondertekende eind september met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland het convenant Waste2Value. Doel van de samenwerking is om de komende twee jaar samen op te trekken op het gebied van exportpromotie van kennis over afvalverwerking naar India. Witteveen+Bos, Grontmij, Merit Advisory, NexusNovus, db technologies, GID Milieutechniek, Hofstetter, Kusters Recycling Solutions en DMT Milieutechnologie zijn de private samenwerkingspartners. Ook Rijkswaterstaat heeft zich verbonden aan dit programma.

In India is door een gebrek aan kennis over afvalverwerking grote behoefte aan expertise op het gebied van waste management. Door het tekenen van het convenant willen de Nederlandse partijen hun positie op de Indiase markt versterken. Een delegatie van het consortium presenteerde zich vorige week in India aan diverse overheidsinstanties om het begin van de samenwerking te illustreren. Het programma Waste2Value is een zogenaamd Partners for International Business (PIB) convenant en kent drie onderdelen: een eerste deel gericht op samenwerking tussen overheden, een tweede deel gericht op de overdracht van kennis en een derde deel gericht op de promotie van Nederlandse bedrijven in India.

Na ondertekening zetten de bedrijven binnen dit initiatief hun kennis, ervaring en technologie op het gebied van waste management in. Witteveen+Bos zal bijvoorbeeld in samenwerking met de Indiase overheid studies verrichten en adviseren bij het opzetten van programma’s op het gebied van integrated solid waste management, gericht op het gestructureerd inzamelen en verwerken van afval en optimaal hergebruik van materialen en benutting voor bio-energie. Hierbij wordt samengewerkt met lokale brancheorganisaties voor afvalverwerking.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.