Ads Top

Water in aquaducten Leeuwarden

Twee in aanbouw zijnde aquaducten aan de westkant van Leeuwarden kampen met lekkages. Aannemers zijn bezig om de problemen te verhelpen. Het gaat om de aquaducten Ritsumasyl in de Haak om Leeuwarden en om het aquaduct in de Westelijke invalsweg. De lekkages kwamen bij de werkzaamheden naar voren. Op korte termijn is duidelijk hoe snel de reparaties zijn uit te voeren. Dan is ook duidelijk wat dit betekent voor het verdere bouwproces.

Bij het aquaduct Ritsumasyl bleek dat de rubberafdichtingen aan de zijkanten water doorlaten. Nu de bouwkuip volloopt met water ontstaat aan beide zijden van het profiel dezelfde waterdruk en is het profiel te repareren. Bij de Westelijke invalsweg is een lek ontstaan in de tijdelijke stalen damwandconstructie. De aannemer is bezig dit vanaf de buitenkant te dichten.

Het aquaduct in de Westelijke invalsweg en het aquaduct Ritsumasyl maken onderdeel uit van het programma Leeuwarden Vrij-Baan. Een infrastructuurprogramma met circa 40 projecten waar de gemeente Leeuwarden, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat zich gezamenlijk voor inzetten. Zij investeren 750 miljoen euro om Leeuwarden ook in de toekomst bereikbaar te houden. Meer informatie is te vinden op www.vrij-baan.nl.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.