Ads Top

Kom naar Watermakers Hengelo

Op zaterdag 13 september aanstaande opent Vitens de deuren van haar grootste drinkwaterproductiebedrijf in de Achterhoek tijdens ‘Watermakers Hengelo ’t Klooster’. Jong en oud kunnen tijdens deze open dag zien en beleven hoe het kraanwater gemaakt wordt. Hengelo ‘t Klooster is de grootste productielocatie van drinkwaterbedrijf Vitens in de Achterhoek. De locatie produceert elk jaar 5,4 miljard liter drinkwater, genoeg voor ongeveer 100.000 inwoners van Hengelo, Zelhem, Steenderen, Hummelo, Hoog-Keppel, Laag-Keppel, een gedeelte van Zutphen, Ruurlo en het centrum van Borculo.

‘Watermakers’ is een unieke kans om een kijkje achter de schermen bij Vitens te nemen. Drinkwaterproductiebedrijven zijn gewoonlijk niet toegankelijk voor bezoekers. Met deze open dag biedt Vitens omwonenden, gezinnen binnen het verzorgingsgebied en andere belangstellenden de gelegenheid de drinkwaterproductielocatie een keer te bekijken. Bezoekers kunnen op een interactieve en informele manier zien en ervaren wat er allemaal komt kijken bij het winnen, zuiveren en leveren van hun kraanwater. Bijzonder is dat bezoekers het water in de installaties daadwerkelijk kunnen zien, wat op veel andere locaties niet het geval is. Zij kunnen verder al hun vragen over drinkwater stellen aan medewerkers van Vitens. Kinderen kunnen zelf aan de slag met leuke activiteiten, zoals waterproefjes, water proeven, repareren van een lek, een Watermakers speurtocht en er zijn allerlei activiteiten op het zogenaamde kidsplein.

De locatie in Hengelo ‘t Klooster heeft een uitgebreide drinkwaterzuivering met onder meer ontharding. Naast deze ontharding past Vitens hier ondergrondse ontijzering toe om het ijzergehalte van het grondwater te reduceren, een unieke methode in Nederland. Vitens gaat duurzaam om met haar bronnen en winningen en daarom zorgen we in dit gebied voor watercompensatie om de effecten van onze waterwinning te compenseren. Net zoals op veel andere productielocaties van Vitens worden reststoffen, zoals kalkkorrels en waterijzer zo veel mogelijk opgevangen, waarna ze kunnen worden hergebruikt, bijvoorbeeld door de glas- en baksteenindustrie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.