Ads Top

Een brug tussen Amsterdam en Zaanstad?

Op welke manier kunnen Amsterdam en Zaanstad functioneel en ruimtelijk op elkaar worden aangesloten? Onder de naam Zaanse Schakel hebben de provincie Noord-Holland en de gemeenten Amsterdam en Zaanstad dit vraagstuk op 4 september gepresenteerd aan de jury van de Eo Wijers-prijsvraag.

Gedeputeerde Ruimtelijke Ordening, Tjeerd Talsma: “Helaas is de Zaanse Schakel door de jury niet gekozen als regio om de prijsvraag voor uit te schrijven. Amsterdam, Zaanstad en de provincie Noord-Holland gaan nu op zoek naar andere mogelijkheden om deze ontwikkelkans aan te pakken.”

Amsterdam en Zaanstad groeien fysiek steeds dichter naar elkaar toe. Ze ontmoeten elkaar langs de Zaan- en IJ-oevers. Talsma: “De centrale vraag die wij ons als overheden stellen is hoe willen wij dat dit gebied zich ontwikkelt en in welk  tempo.”

De naam 'Zaanse Schakel' is gekozen voor de gezamenlijke inzending van de provincie Noord-Holland en de gemeenten Amsterdam en Zaanstad voor de Eo Wijers-prijsvraag. Deze prijsvraag is een grote landelijke ontwerpwedstrijd. Deze keer is het thema 'stedelijke regio’s in transitie'. Daar horen vragen bij als: Hoe gaan we in de toekomst om met energieopwekking en -verbruik?, Wat doen we met ons afval?, Hoe combineren we wonen, werken en recreëren in een drukke regio als de Metropoolregio Amsterdam?, en Hoe kan een verbinding tussen Amsterdam en Zaanstad hieraan bijdragen?

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.