Ads Top

Het Waterschapshuis genomineerd voor Europese innovatieprijs

Een ICT-oplossing van het Waterschapshuis voor verbeterd management voor de Nederlandse dijken maakt kans op de Public Procurement of Innovation Award. Dit is een Europese prijs voor innovatieve aanbestedingsprojecten.

Uit de 11 genomineerde aanbestedende diensten voor de prijsvraag innovatiegericht inkopen, de Public Procurement of Innovation Award (PPI Award), heeft de jury 6 finalisten geselecteerd waarvan 2 Nederlandse aanbestedende diensten.

De prijsvraag maakt onderdeel uit van het Procurement of Innovation Platform, een online hub voor Europese aanbestedende diensten, inkopers, beleidsmedewerkers, onderzoekers en andere belanghebbenden die de mogelijkheden van innovatiegericht inkopen willen benutten.

De geselecteerde finalisten
◾Région Rhône Alpes, voor het gebruik van robotica zodat studenten altijd virtueel hun klas aanwezig kunnen zijn
◾Het Waterschapshuis, voor een ICT-oplossing ten behoeve van verbeterd management voor de Nederlandse dijken
◾Erasmus MC, voor een efficiëntere beddenwascentrale ontworpen op basis van robotica technologie uit de auto-industrie
◾A Coruña City Council, voor een innovatieve smart city ICT-oplossing
◾Het Federaal Inkoop Agentschap van Oostenrijk, voor een verbeterde ICT oplossing voor het verzenden van digitale en analoge post
◾De stad Oslo, voor een ICT-platform voor ouderen in verzorgingshuizen om de communicatie met artsen, verpleegkundigen, familieleden en vrienden te verbeteren

Wouter Stolwijk, directeur PIANOo (expertisecentrum aanbesteden): "De finalisten zijn goede voorbeelden voor innovatiegericht inkopen in Europa. Hun inzet om nieuwe, verbeterde oplossingen te vinden voor de hedendaagse problemen binnen de mogelijkheden van het inkoopinstrument is erg indrukwekkend."

De winnaar van de PPI Award wordt tijdens de EcoProcura conferentie in Gent bekend gemaakt. Deze conferentie vindt plaats van 24 tot 26 september.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.