Ads Top

Vitens: Drink geen kraanwater in Brazilië

Drinkwaterbedrijf Vitens waarschuwt Oranjefans in Brazilië het kraanwater in het land niet te drinken. Ongeveer 5000 Oranjefans wonen zaterdagavond de wedstrijd Nederland – Costa Rica bij. Afgelopen nacht vertrok er een extra vliegtuig vol fans naar Salvador. Volgens het drinkwaterbedrijf kan het drinken van water uit de kraan in het land leiden tot maag- en darmklachten. Ook het gebruik van ijsblokjes in drankjes kan beter vermeden worden. Vitens raadt het Oranjelegioen aan om leidingwater bij gebruik eerst te koken, filteren of te desinfecteren, of om flessenwater te kopen. Vitens heeft een gratis speciale app ontwikkeld om reizigers in alle landen te adviseren over kraanwatergebruik in het buitenland, de Water Advisor.

Voor het meeste drinkwater in Brazilië wordt oppervlaktewater gebruikt dat afkomstig is van neerslag. De grootschalige landbouw in het land vervuilt dit water met pesticiden en nitraten. In de grote steden is daarnaast de riolering gebrekkig en zijn er te weinig waterzuiveringsinstallaties waardoor de veiligheid van het kraanwater niet gegarandeerd kan worden. Het wordt dan ook afgeraden om het leidingwater, in welke vorm dan ook te drinken. Ook tanden poetsen met het water kan leiden tot maag- en darmklachten.

Om reizigers op vakantie te helpen heeft Vitens de gratis app Water Advisor ontwikkeld. Deze app geeft informatie over het kraanwater van alle 193 landen in de wereld. Zo is in de app te lezen dat in Spanje het water wel veilig gedronken kan worden, maar dat het een chloorsmaak kan hebben. Het drinken van water in Turkije wordt juist weer afgeraden. Als het water in een land niet drinkbaar is adviseert de app welke maatregelen reizigers kunnen nemen om het water uit de kraan drinkbaar te maken en waar vakantiegangers op kunnen letten als zij water willen kopen. Deze app is verkrijgbaar in de Play Store en bij iTunes. Voor meer informatie kijk op www.vitens.nl/wateradvisor

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.