Ads Top

Nieuw samenwerkingsverband tussen waterschap Scheldestromen en Rijkswaterstaat

Waterschap Scheldestromen en Rijkswaterstaat Zee en Delta hebben een nieuw samenwerkingsverband getekend. Dit nieuwe samenwerkingsverband heeft primair als doel om elkaars expertise in te zetten voor werken voor de waterveiligheid. Daarbij moet gedacht worden aan het Hoogwaterbeschermingsprogramma, bestortingen en het uitvoeringsprogramma van de Deltabeslissingen.  De nieuwe samenwerking richt zich daarin op de voorbereiding, aanbesteding en realisatie.

In 2015 loopt het project Zeeweringen af en daarmee de samenwerkingsovereenkomst uit 2000 tussen het waterschap en Rijkswaterstaat. Het doel van deze overeenkomst was het verbeteren van de primaire waterkeringen in Zeeland om daarmee te voldoen aan de veiligheidsnorm die voor deze waterkeringen geldt. Het einde van dit samenwerkingsverband betekent in feite ook het einde van het projectbureau Zeeweringen. De opgedane ervaringen met samenwerking op dit gebied van de waterveiligheid zijn positief. Daarom zal de samenwerking in een nieuwe vorm worden voortgezet. Samenwerking leidt onder meer tot meer kwaliteit, efficiency en doelmatige koppelingen tussen werken, tot lagere realisatiekosten en minder risico's. Door de samenwerking in een nieuwe vorm voor te zetten kan de kennis en ervaring die is opgedaan worden geborgd, verder ontwikkeld en worden toegepast bij andere nog uit te voeren werken.

De samenwerkingsovereenkomst is getekend door mr. drs. A.J.G. Poppelaars, dijkgraaf van Waterschap Scheldestromen en drs. J.A. Jacobs, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Zee en Delta. De ondertekening gebeurde voorafgaand aan het werkbezoek dat de minister van Infrastructuur en Milieu op donderdag 26 juni aan Waterschap Scheldestromen bracht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.