Ads Top

Lekker zwemmen in goed zwemwater

Het waterschap Reest en Wieden onderzoekt in het voorjaar en de zomer periodiek de kwaliteit van een aantal zwemplaatsen. Deze week zijn de volgende zwemplaatsen gecontroleerd. De locaties de Horrebieter (Hoogersmilde), De Waterse Koele (Wateren), De Tussenboerslanden (Nijeveen), de Belterwijde west (surfstrand), de Bovenwijde bij het eilandje (Giethoorn), de zwemplaats bij Wanneperveen en camping De Hoogte (Eesveen) voldoen aan de normen van het Besluit hygiëne en veiligheid, badinrichtingen en zwemgelegenheden (BHVBZ).

De volgende keer worden de uitslagen van de Klaverkampen (Havelte), het Blauwe Meer (Hoogersmilde), Ter Horsterzand (Beilen), Ieberenplas en 't Loomeer (Schoonloo), Schoonhoven (Hoogeveen) bekend gemaakt.

De zwemplaatsen zijn door de provincies aangewezen als officiële open zwemwateren. Daarom worden deze locaties regelmatig door het waterschap onderzocht. De waterkwaliteit moet voldoen aan wettelijke normen. Zo wordt er onder meer gelet op troebelheid, geur, kleur en zuurgraad van het
water. Ook is het belangrijk dat er geen verontreiniging met olie, vuil of ongewenste bacteriën voorkomt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.