Ads Top

Drinkwaterprijs in Noord-Brabant blijft laag

Alle Brabanders betalen volgend jaar aan Brabant Water hetzelfde voor hun drinkwater als dit jaar. Het drinkwaterbedrijf heeft haar tarieven voor 2015 al vastgesteld en is hierbij uitgegaan van haar doelstelling om het beste drinkwater te leveren tegen de laagst mogelijke kosten. Brabant Water zorgt er al twee jaar op een rij voor om haar tarief voor het drinkwater stabiel te houden: 46 cent voor 1.000 liter. Ook het vastrecht wordt niet verhoogd.

Door steeds efficiënter te werken in de bedrijfsvoering, zuivering en levering van drinkwater kan Brabant Water, ondanks miljoenen aan benodigde investeringen, de tarieven bevriezen. Vorig jaar besloot het Brabantse drinkwaterbedrijf ook al haar tarieven voor 2014 niet te verhogen.

Klanten ervaren wel hogere kosten voor het drinkwater dan het tarief dat door Brabant Water is vastgesteld. Dat komt door de belastingen die door de (rijks)overheid worden opgelegd.
In 2014 steeg de totale drinkwaterprijs zelfs van Euro 0,66 naar Euro 0,84 door de verdubbeling van de Belasting op Leidingwater (BoL).

De verhoging van de BoL staat haaks op de stabiele prijsontwikkeling waarvoor Brabant Water zich de afgelopen jaren heeft ingespannen. Brabant Water heeft daarom in Den Haag aangedrongen op afschaffing van de BoL. Begin juni besloot de Rijksoverheid de invoering van BoL voor grootverbruik (boven 300 m3), die vooral ondernemend Nederland zou treffen, niet door te laten gaan. Brabant Water is tevreden met dit besluit, maar vindt dat de BoL volledig moet worden afgeschaft. Ook voor huishoudens. Kraanwater is tenslotte een gezonde eerste levensbehoefte dat op een zeer milieuvriendelijke manier geproduceerd wordt. Belasting heffen hierop is een verkeerd signaal.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.