Ads Top

Aanleg nieuwe hoofdwatergang langs de Cyclamenweg

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard gaat een nieuwe hoofdwatergang langs de Cyclamenweg in Bleiswijk aanleggen om het water in de Overbuurtsche polder optimaal af te voeren.

Door klimaatverandering gaat het in de toekomst vaker en heviger regenen. Daar spelen we nu al op in door maatregelen te nemen voor de afvoer van de extra hoeveelheid water. Op dit moment is de afvoer van water uit de Overbuurtsche polder een knelpunt. De aanleg van een nieuwe hoofdwatergang langs de Cyclamenweg van circa 1,6 kilometer is een van de maatregelen die we nemen om dit knelpunt op te lossen. Het water kan door de nieuwe watergang sneller richting de gemalen worden afgevoerd.

Door een nieuwe hoofdwatergang aan te leggen langs de Cyclamenweg kunnen we de beschikbare waterberging in dit deel van de polder optimaal benutten. De bergingsvijvers bij de Landscheiding worden door de nieuwe watergang met de Eerste Tocht verbonden. Het deel van de watergang tussen de Eerste Tocht en de HSL wordt tien meter breed. Tussen de HSL en de Benjamin Vermeerweg wordt de watergang vijftien meter breed. Er ontstaat zo een watersysteem, dat de afvoer- en bergingscapaciteit van de Overbuurtsche polder vergroot. Beoogd resultaat: minder wateroverlast.

Het dagelijks bestuur heeft het ontwerp-projectplan inclusief de peilaanpassing op dinsdag 20 mei 2014 vastgesteld. Op 2 juli heeft het algemeen bestuur (de verenigde vergadering) de peilaanpassing vastgesteld en het krediet beschikbaar gesteld.

Nadat het projectplan en de peilaanpassing onherroepelijk zijn geworden, kunnen de benodigde vergunningen aangevraagd worden. De aanleg van de hoofdwatergang begint in september 2014.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.