Ads Top

Nederland massaal naar toilet tijdens rust Spanje - Nederland

Tijdens de wedstrijd Spanje - Nederland spoelde Nederland tijdens de rust massaal het toilet door. Dat blijkt uit cijfers van het grootste Nederlandse drinkwaterproductiebedrijf van Brabant Water, dat in Eindhoven staat.

Op een reguliere vrijdagavond gebruiken de huishoudens die op dit drinkwaterproductiebedrijf van Brabant Water zijn aangesloten ongeveer 1800 m3 per uur. Dat was tijdens de wedstrijd Spanje - Nederland iets minder. Maar waar het water normaal gesproken gelijkmatig over de avond wordt gebruikt, was nu een duidelijke piek te zien: tussen 21.45 uur en 22.05 uur. Nederland spoelde op dat moment massaal het toilet door en ging wellicht een glaasje water tappen. In Eindhoven en omgeving werd er op dat moment 3500 m3 per uur water gebruikt. Dat is bijna evenveel als een half miljoen kratjes bier!

Vanwege deze piekdrukte draaiden de pompen van het drinkwaterproductiebedrijf van Brabant Water op volle toeren. Ze konden die drukte overigens prima aan. Als de komende wedstrijden van Oranje net zo spannend zijn, is Brabant Water wederom voorbereid op pieken in het watergebruik.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.