Ads Top

Opheffing negatief zwemadvies De Vleyen in Nes

Met ingang 22 mei 2014 is het door de provincie Fryslân ingesteld negatief zwemadvies voor De Vleyen in Nes (Ameland) opgeheven. De kans op gezondheidsklachten was daar te hoog in verband met de aanwezigheid van blauwalgen. De waterkwaliteit is dusdanig verbeterd, waardoor een negatief zwemadvies niet langer noodzakelijk is.

Er wordt nog niet helemaal voldaan aan de gestelde norm voor blauwalg, waardoor er nog steeds een gering risico bestaat voor de gezondheid. Dit betekent dat het negatief zwemadvies wordt vervangen door een ‘waarschuwing’ in verband met blauwalg. Bij de zwemgelegenheid wordt met borden aangegeven dat er een waarschuwing geldt.

De zwemwatertelefoon (058 - 292 56 50) van de provincie is het gehele zomerseizoen bereikbaar. Bij dit nummer is tot eind september de meest actuele informatie over de waterkwaliteit van het zwemwater in de provincie beschikbaar. Specifieke vragen kunt u stellen per e-mail aan zwemwater@fumo.nl.  Actuele informatie is ook te raadplegen via NOS-teletekst (pagina 725) en via de internetsite www.zwemwater.nl.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.