Ads Top

Bouw nieuwe Noordzeebrug officieel gestart

De werkzaamheden voor de nieuwe Noordzeebrug zijn op donderdag 19 februari van start gegaan. Gedeputeerde Mark Boumans en hoofdingenieur-directeur Sieben Poel van Rijkswaterstaat gaven het officiële startsein voor de bouw. Met de nieuwe Noordzeebrug verbetert de doorstroming en veiligheid in het noordelijke gedeelte van de provincie. De werkzaamheden duren tot eind 2015.
De aanleiding voor de grootschalige aanpak van de Noordzeebrug is de verdieping en verbreding van de vaarweg Lemmer-Delfzijl. Tegelijkertijd wordt een aantal bruggen op dit traject vervangen. Hierdoor kunnen grotere schepen vlot en veilig varen. Het gaat onder meer om schepen van 110 bij 11,4 meter met een gewicht van maximaal 3.000 ton.
De bouw van de nieuwe brug vindt drie meter boven de bestaande (oude) brug plaats. Daarbij functioneert de bestaande brug als tijdelijke ondersteuning voor de bouw van de nieuwe brug. Zodra de gehele nieuwe brug klaar is, wordt de bestaande brug gesloopt.
Het doorgaande verkeer zal hier in principe weinig hinder ondervinden van de bouw van de nieuwe brug. Tot november 2014 blijft het doorgaande verkeer aan de huidige zijde (stadzijde) met beperkte rijstroken en beperkte snelheden rijden. Vanaf november 2014 vindt een ‘omzetting’ plaats en gaat het verkeer aan de andere kant rijden.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.