Ads Top

'Beating the Blues’ wapen in strijd tegen blauwalgen

Gedeputeerde Joke Geldhof heeft op 13 maart tijdens de Noord-Hollandse zwemwaterdag de website ‘Beating the Blues’ gelanceerd. De website bevat een database met maatregelen voor blauwalgbestrijding. Beheerders en eigenaren van zwemlocaties kunnen de database gebruiken om problemen met de bacteriën te lijf te gaan.
Blauwalgen komen regelmatig voor in het oppervlaktewater en kunnen bij zwemmers irritatie aan ogen of huid, hoofdpijn, maag-en darmklachten en zelfs grotere gezondheidproblemen veroorzaken. De provincie adviseert dan ook niet te zwemmen in water waarin blauwalgen voorkomen. Wanneer de blauwalgen vaak terugkeren kan zelfs worden besloten om een zwemlocatie te sluiten voor het publiek.
Joke Geldhof: “Blauwalgen zijn een hardnekkig probleem. Er is heel veel kennis beschikbaar over blauwalgbestrijding maar tot op heden ontbrak een goed overzicht van die kennis en wat je ertegen kunt doen. Dat overzicht is er nu! De website Beating the Blues helpt bij bestrijding van blauwalgen en het ecologisch herstel van watersystemen.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.