Ads Top

Grote schoonmaak Oude Rijn op Wereld Water Dag

Stichting Aquarius maakt zaterdag 22 maart - op Wereld Water Dag - samen met naar verwachting 1.000 deelnemers de Oude Rijn schoon, van Harmelen tot Katwijk aan Zee. De provincie Utrecht ondersteunt deze actie en gedeputeerde Ralph de Vries maakt ook een deel van de Oude Rijn schoon, samen met zijn collega-gedeputeerde van de provincie Zuid Holland.
Sinds 2009 maakt Stichting Aquarius ter gelegenheid van Wereld Water Dag elk jaar met steeds meer ondernemers, politici, wetenschappers, journalisten en burgers van jong tot oud samen een rivier in Nederland schoon. In 2009 maakten zij de Schie in Schiedam schoon, in 2010 de Rotte in Rotterdam schoon, in 2011 de Amstel in Amsterdam schoon, in 2012 de Oude IJssel van Duitsland tot Nederland schoon en in 2013 maakten zij ter eren van de inhuldiging van Willem Alexander tot Koning van Nederland de Laak in Den Haag schoon.
Dit jaar maken zij de Oude Rijn van Harmelen tot Katwijk aan Zee schoon. De Oude Rijn, ooit de meest noordelijke grens (Limes) van het Romeinse Rijk, slingert op dit stuk van 50 km langs 8 voormalige Romeinse Nederzettingen die nu eeuwen later uitgegroeid zijn tot welvarende steden als Woerden, Bodegraven, Alphen aan den Rijn, Leiden, Katwijk, etc. De welvarendheid hebben zij mede te danken aan de goede handelsbetrekkingen die de steden met elkaar van oudsher onderhouden.
Om de 50 km in goede banen te leiden, heeft Stichting Aquarius de Oude Rijn in 50 stukjes van 1 kilometer opgedeeld en is zij momenteel op zoek naar coördinatoren de zich als particulier, onderneming, vereniging, kerk of school over de laatste beschikbare kilometers willen ontfermen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.