Ads Top

Projectplannen van de Brabantse Wal tijdens eerste interactieve informatieavond

Op 23 januari 2014 opent bestuurslid Hieltjes van waterschap Brabantse Delta de eerste interactieve informatieavond op de Brabantse Wal. Tijdens deze avond kunt u de plannen bekijken, vragen stellen aan verschillende betrokken partijen en eventueel uw zienswijze ter plaatse indienen.
In de Brabantse Wal werkt waterschap Brabantse Delta onder andere aan het project Noordpolder. Dit gebeurt in samenwerking met Natuurmonumenten. Waar vroeger de Noordpolder werd leeggepompt om de gronden geschikt te maken voor landbouw, probeert het waterschap dit gebied nu natter te maken. In het verleden voerde het waterschap water snel af uit het gebied met behulp van drainage en slootjes. Dit water bleek van erg goede kwaliteit. Water dat het gebied nodig heeft om de ecologie te herstellen. Daarom wordt dit water nu in het gebied vastgehouden. Bij hevige neerslag dient de Noorpolder tevens als waterbergingsgebied. Omringende landbouwgronden blijven op die manier langer vrij van wateroverlast.
Ook Jagersrust is een project van waterschap Brabantse Delta. Regenwater dat er wegzakt in de bodem beïnvloedt de kwaliteit en hoeveelheid water in zowel gebied Jagersrust, Groote Meer  en Noordpolder. Het waterschap probeert de hoeveelheid en kwaliteit van dit water te verhogen, door water vast te houden in het gebied. Hierdoor krijgt de natuur een kans en dat komt de waterkwaliteit en ecologie ten goede. Bovendien zorgt het waterschap voor een mooier gebied door vennen, beken en sloten te herstellen.
De informatieavond start om 19.30 uur in ‘Volksabdij Onze Lieve Vrouw ter Duinen' in de Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan 199 in Ossendrecht. U kunt deze avond informatie krijgen over de plannen, gebiedskaarten bekijken en in gesprek gaan met betrokken partijen, omwonenden, de projectmanager of bestuurslid Hieltjes van het waterschap.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.