Ads Top

'Het lukt als we het samen doen'

Heemraad Dick Veldhuizen is blij dat de uitvoering van de dijkverbetering nu echt kan beginnen. "Als waterschap moeten we zorgen dat de dijken veiliger worden. Dat geeft overlast, maar we krijgen er een veiliger en mooier gebied voor terug."
 
Hoe belangrijk is het dat de dijkverbetering kan beginnen?

"Beginnen betekent duidelijkheid. En er is een financieel belang. Dit project wordt door het rijk gefinancierd, maar moet wel voor 2017 zijn gerealiseerd. Daarnaast is veiligheid de belangrijkste taak van het waterschap. We moeten zorgen dat de dijken op tijd voldoende sterk zijn."

Hoe is de buitenwereld betrokken bij de dijkverbetering?

"Er is vanaf het begin zo veel mogelijk samengewerkt met belanghebbenden. Gemeenten, sportvissers, landbouw- en natuurorganisaties, aanwonenden... Dat heeft veel tijd gekost, maar ook erg veel opgeleverd. Er zijn samen oplossingen gezocht en gevonden, zoals fietspaden, realisering van nieuwe natuur en dijkomleggingen."

Wat gaat het publiek er van merken?

De uitvoering brengt overlast met zich mee. Maar we doen er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. Daarom is het belangrijk dat het werk per traject zo kort mogelijk duurt. De aannemer heeft daarin een grote verantwoordelijkheid. Maar samenwerking en afstemming met belanghebbenden speelt ook een grote rol. Wij zorgen er dus voor dat het waterschap en de aannemer altijd bereikbaar zijn. Letterlijk dichtbij. Ik weet zeker dat we na het project een nog mooier gebied realiseren, maar dat kan alleen als we het samen
doen."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.