Ads Top

Waterinnovatieprijs 2013 uitgereikt

Vier innovatieve waterprojecten zijn beloond met de Waterinnovatieprijs 2013. De winnaars zijn vanavond bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in Fort Voordorp te Groenekan. Opvallend is het grote aantal inzendingen van particulieren en bewonersinitiatieven. Waterinnovatie is ook dicht bij huis te vinden. Alle projecten hebben te maken met de taken van de waterschappen: zorgen voor droge voeten en schoon en voldoende water.
Het project van IJssellandschap heeft de Waterinnovatieprijs in de categorie ‘Water in de Buurt’ in de wacht gesleept. Hun Natuurderij KeizersRande is een innovatieve combinatie van landbouw, waterbeheer en educatie. Winnaar in de categorie ‘Voldoende Water’ is de Rainwinner van Brooswater B.V. Dit is een kunststof bouwsteen die te gebruiken is bij tuinmateriaal en daarnaast dienst doet als tijdelijke opslag van overtollig regenwater.
Daarnaast zijn de TU Delft, Royal Haskoning DHV, STOWA en diverse waterschappen bekroond met hun innovatie ‘Productie Alginaat uit Afwalwater/Slib’. Zij hebben een manier ontwikkeld waardoor alginaat uit afvalwater kan worden verkregen. Alginaat is een belangrijke grondstof in de medische wereld en voedingsindustrie.
Waterschap Rivierenland, Deltares, Stichting IJkdijk, Ten Cate en de programmadirectie van Ruimte voor de Rivier hebben gewonnen in de categorie ‘Droge Voeten’. Het ‘verticaal zanddicht geotextiel’ (VZG) is een innovatieve preventiemaatregel tegen piping.
De inzending van De Bonte International B.V.B.A. (categorie ‘Schoon Water’) kreeg een eervolle vermelding voor het duurzame rioleringssysteem voor afvalwater.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.