Ads Top

Waterschappen verstrekken beurzen aan talentvolle waterstudenten

De watersector heeft zowel gouden handjes als knappe koppen nodig voor de toekomst van de watersector. Daarom heeft de minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen vandaag tijdens de Innovatie-estafette symbolisch de eerste twintig studiebeurzen van de Topsector Water uitgereikt. Waterschappen verstrekken 45 van de 70 beurzen.
De winnaars ontvangen na een selectieproces een 2-jarige beurs binnen de domeinen maritieme techniek, delta- en watertechnologie. De beurzen op MBO, HBO en WO master niveau zijn beschikbaar gesteld door werkgevers uit de watersector, waaronder ook bedrijven, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Rijkswaterstaat. In de eerste ronde doen de volgende waterschappen mee: Wetterskip Fryslan, waterschappen Noorderzijlvest, Aa en Maas, Roer en Overmaas, Brabantse delta, Rivierenland en de Hoogheemraadschappen van Delfland en van Rijnland en ook STOWA (Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer).
De waterschappen zijn enthousiast over het animo bij studenten, onderwijsinstellingen en werkgevers om mee te doen met de studiebeurzen. Met de Studiebeurzen Topsector Water bieden de werkgevers 3e en 4e jaars MBO- en HBO studenten en WO masterstudenten op een aantal geselecteerde opleidingen de kans hun school-/collegegeld te winnen. Dit biedt jonge talentvolle studenten de mogelijkheid om in een intensief kennis te maken met werkgevers en professionals uit de praktijk. Daarnaast bieden de studiebeurzen voor werkgevers de mogelijkheid om zich vroegtijdig te profileren richting potentiele nieuwe werknemers. Gelet op het enthousiasme verwacht Topsector Water dat werkgevers in studiejaar 2013/2014 nog 50 beurzen zullen verstrekken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.