Ads Top

Kaarten geven inzicht in dijkverbetering

Op 10 en 15 oktober keurden de provincies Gelderland en Utrecht het dijkverbeterplan goed. Gedurende de inzagetermijn (van 29 oktober 2013 tot en met 9 december 2013) kunnen belanghebbenden beroep aantekenen tegen het besluit tot goedkeuring van het vastgestelde projectplan en de overige definitieve besluiten wanneer: zij tijdens de terinzagelegging van ontwerpprojectplan en ontwerpbesluiten een zienswijze indienden, zij redelijkerwijs geen zienswijze konden indienen en het goedgekeurde projectplan en/of definitieve besluit afwijkt van het ontwerpprojectplan en/of ontwerpbesluit.
Het waterschap heeft een interactieve digitale kaart gemaakt waarop de ruimtelijke effecten van de dijkverbetering inzichtelijk zijn. Om de dijk goed te kunnen beheren en daarmee de veiligheid te waarborgen, is het van belang dat het waterschap eigenaar is van de gehele dijk. Daarom dient het waterschap van ongeveer 170 eigenaren grond aan te kopen. Naast informatie over grondaankoop, bevat de kaart onder andere informatie over te verwijderen bomen en welke behouden kunnen blijven. De kaart wordt in de toekomst nog verder ingevuld met de te nemen maatregelen (verhoging, verbreding, damwand etc.).

De interactieve digitale kaart bevat de volgende elementen:
1) Bomen: deze kaartlaag laat zien welke solitaire, rijen of groepen bomen worden verwijderd en welke blijven staan.
2) Dijkverbetering: de projectgrens geeft de ruimtelijke afbakening van het project aan. Buiten de projectgrenzen vinden geen werkzaamheden plaats. De zwarte lijnen van ‘Maatregel dijkverbetering' geven aan waar de dijk aangepast wordt. Voor detailinformatie over deze maatregelen zijn de ontwerptekeningen te raadplegen op de site van het project dijkverbetering.
3) Grondverwerving: deze vlakken geven aan welke grond al in bezit is van het waterschap, welke grond het waterschap aankoopt en welke grond tijdelijk nodig is als werkstrook of depot om de dijkverbetering uit te kunnen voeren.
4) Percelen: de paarse lijnen geven de bestaande kadastrale grenzen aan.
De verschillende kaartlagen kunnen aan- of uitgezet worden met behulp van de knop "Kaartlagen" bovenaan het scherm in de kaart.

De onderliggende luchtfoto (op te vragen met behulp van de knop "Basiskaart" bovenaan het scherm in de kaart) is bedoeld om een indicatie te geven van de situatie. Aan de gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. De luchtfoto is een aantal jaren oud en het is mogelijk dat de luchtfoto enkele decimeters verschoven is ten opzichte van de werkelijke situatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.