Ads Top

Informatiecentrum hoogwatergeul Veessen-Wapenveld officieel geopend

Met het samenvoegen van een aantal (zit)kubussen is maandag 25 november 2013 het informatiecentrum voor de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld in gemaal Veluwe in Wapenveld officieel geopend. De ‘puzzelstukken’ werden gelegd door onder meer dijkgraaf Tanja Klip en Joke Cuperus, hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Oost in samenwerking met gedeputeerde van de provincie Gelderland, burgemeesters van de gemeenten Heerde, Hattem en Olst-Wijhe en de voorzitter van de klankbordgroep (bewoners).
Het samenvoegen van de kubussen symboliseert de complexiteit van het project en de nauwe samenwerking tussen diverse partijen, waaronder de bewoners, Waterschap Vallei en Veluwe, Rijkswaterstaat, provincie Gelderland en de betrokken gemeenten.
Om bewoners en anderen van binnen en buiten de streek goed te kunnen informeren over alle veranderingen in het gebied doet het (werkend) gemaal Veluwe in Wapenveld de komende vijf jaar dienst als informatiecentrum voor de Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld. In het informatiecentrum is informatie te vinden over het programma Ruimte voor de Rivier, over de Kaderrichtlijn Water en het programma Stroomlijn. Al deze programma’s voeren maatregelen uit langs de IJssel.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.