Ads Top

Informatieavond uitvoering plan Perkpolder

Rijkswaterstaat houdt in samenwerking met Dienst Landelijk Gebied, het projectbureau Perkpolder, provincie Zeeland, gemeente Hulst, waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en aannemer Van Oord Nederland een inloopavond op dinsdagavond 19 november 2013 van 17.00 tot 20.00 uur in hotel Van Leuven te Kloosterzande over de uitvoering van het plan Perkpolder.
Tijdens deze avond worden geen algemene presentaties gegeven, maar zijn belangstellenden in de gelegenheid vragen te stellen aan de aanwezige vertegenwoordigers van de betrokken partijen.
Rijkswaterstaat realiseert een nieuw buitendijks natuurgebied, waarvoor nieuwe dijken worden aangelegd en bestaande dijken worden aangepast. In samenwerking met het projectbureau Perkpolder wordt het voormalige veerplein opgehoogd, om later woningen op te bouwen. Na enkele kleinschalige voorbereidingen eerder dit jaar, start de aannemer binnenkort met grondwerkzaamheden.
De werkzaamheden resulteren in een ecologisch waardevol natuurgebied en een aantrekkelijk landschap om bij te wonen en te recreëren. Het project is bedoeld om de natuurwaarden van de Westerschelde te verbeteren en de samenleving en economie ter plaatse een impuls te geven na de opheffing van de veerdienst Kruiningen-Perkpolder in 2003. Naar verwachting loopt de uitvoering tot eind 2015. Dienst Landelijk Gebied voert in opdracht van Rijkswaterstaat en Perkpolder Beheer BV het projectmanagement uit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.