Ads Top

Waterschap voert jaarlijkse schouw uit

Op 1 november 2013 start Waterschap Rivierenland met de schouw van de kleinere sloten in het rivierengebied, de zogenoemde B-watergangen. Daarbij controleren medewerkers van het waterschap of de eigenaren van de gronden die aan deze sloten grenzen, hun sloten goed genoeg onderhouden.
Voor het waterbeheer in het rivierengebied is het belangrijk dat er niet teveel begroeiing in de sloten staat. Ook moeten de sloten diep genoeg zijn. Schone, diepe sloten zijn goed voor een vlotte aan- en afvoer van water en voor de waterkwaliteit.
Eigenaren van gronden langs de B-watergangen zijn verplicht de bodem en de slootkanten vrij te houden van overtollige begroeiing, materialen en andere obstakels. Elk najaar controleert Waterschap Rivierenland of de B-watergangen goed zijn onderhouden. Dit wordt de Schouw genoemd.
In de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden geldt naast de onderhoudsplicht voor B-watergangen nog een specifieke regel. Ook eigenaren van gronden langs grotere sloten (A-watergangen) moeten hier de slootkanten vrij houden van overtollige begroeiing, materialen en andere obstakels. In Alm en Biesbosch controleert het waterschap de B-watergangen vanaf 1 december 2013.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.