Ads Top

Samenwerkingsovereenkomst voor FluviaTiel ondertekend

Het college van Gedeputeerde Staten heeft besloten een samenwerkings-overeenkomst aan te gaan voor de eerste fase van FluviaTiel. Dit is een gezamenlijk project van de gemeente Tiel, Waterschap Rivierenland, Dienst Landelijk Gebied (DLG) en de provincie.Recreatieterrein in de uiterwaarden bij Tiel-Oost.
FluviaTiel is een gebiedsontwikkeling waarin wonen, recreatie en natuur langs de Waal worden gecombineerd met bescherming tegen overstromingen.In de eerste fase wordt de bestaande dijk versterkt tot een zogenoemde klimaatdijk. Dit is een brede dijk waarmee de kans op een dijkdoorbraak wordt geminimaliseerd en het achterland optimaal wordt beschermd. Door aanleg van de klimaatdijk wordt ook de kweloverlast in de wijk Tiel Oost aangepakt.
Daarnaast wordt er 35 hectare natuur ontwikkeld in de Kleine Willemspolder, waarmee een aantrekkelijk recreatiegebied ontstaat voor de inwoners van Tiel.
De provincie en de gemeente Tiel hebben in 2012 in een Stadscontract afspraken gemaakt over de ontwikkeling van het gebied. Daarbij heeft de provincie 2,5 miljoen euro gereserveerd voor 2012 tot en met 2015. Omdat FluviaTiel een goede bijdrage levert aan hoogwaterveiligheid, waterbeheer, natuur en recreatie, hebben Provinciale Staten in juni besloten een extra bedrag van 1,2 miljoen euro uit het programma WaalWeelde bij te dragen aan de eerste fase van FluviaTiel.
Het is de bedoeling dat in 2015 wordt begonnen met de uitvoering en dat de eerste fase van FluviaTiel, het versterken van de bestaande dijk tot een klimaatdijk, eind 2016 gereed is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.