Ads Top

Nedap producten onderscheiden

Tijdens het International Ultra Violet Association (IUVA) World Congress dat onlangs in Las Vegas gehouden werd, zijn verschillende producten van Nedap N.V. betrokken bij toonaangevende prijzen.
De stad New York is onderscheiden met de UV Engineering Project of the Year Award: één van de belangrijkste awards van de IUVA. Dit als erkenning voor de recent in gebruik genomen Catskill-Delaware Ultraviolet Disinfection Facility, die meer dan twee miljard liter hoogwaardig drinkwater per dag kan leveren. Dit is verreweg de grootste UV drinkwaterfabriek van de wereld en voorzien van elektronische lamp drivers van Nedap. Deze optimaliseren de UV opbrengst van de lampen tegen de laagst mogelijke energiekosten.
De Naïade, een waterzuiveringsapparaat dat gebruik maakt van ultraviolet licht en werkt op zonne-energie, is onderscheiden met de Green UV Award 2013. Nedap ontving deze onderscheiding voor de verbetering van het imago van UV licht technologie in waterzuiveringssystemen en in het bijzonder voor de duurzaamheid van het systeem en de eenvoud bij installatie en gebruik.
De Naïade is speciaal ontworpen voor gebruik in ontwikkelingslanden. Het systeem voorziet ziekenhuizen, scholen en kleine gemeenschappen van veilig drinkwater voor ongeveer Euro 1,50 per persoon per jaar. Eén unit kan per dag ruim 3000 liter water reinigen, genoeg voor 400 mensen.
Nedap is fabrikant van technologische oplossingen voor relevante thema's en wereldwijd marktleider op het gebied van elektronische lamp drivers voor UV lampen. Deze worden onder andere toegepast voor het desinfecteren van water en het drogen van oplosmiddelvrije lijmen en lakken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.