Ads Top

Forse investeringen waterschap in Zeeland

In 2014 investeert waterschap Scheldestromen 61,5 miljoen euro in Zeeland. Dat blijkt uit de begroting voor het jaar 2014. Portefeuillehouder Denis Steijaert is trots: "In deze tijd van economische crisis geeft het noodzakelijke waterschapswerk de markt een impuls, terwijl de lastendruk nauwelijks stijgt. Toch zijn we erin geslaagd om een ambitieuze begroting te presenteren. Het mes snijdt dus aan twee kanten."
Ook in 2014 investeert het waterschap weer fors in Zeeland. Daarnaast investeert het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (Rijkswaterstaat) voor ca. 35 miljoen in het projectbureau Zeeweringen, een samenwerkingsverband tussen het waterschap en Rijkswaterstaat. Dit bedrag wordt besteed aan de Zeeuwse dijken in beheer van het waterschap. In totaal wordt er dus voor ongeveer 100 miljoen euro aan werk uitgevoerd.
Het waterschap investeert miljoenen in het aanleggen van extra waterberging in Zeeland. Ook worden er diverse vispassages aangelegd verspreid over Zeeland. In Zeeuws-Vlaanderen wordt bijna 16 miljoen geïnvesteerd in de kustversterkingsprojecten Waterdunen en Cadzand-Bad. Daarnaast investeert het waterschap in het optimaliseren van de rioolwaterzuiveringsinstallaties en rioolpersgemalen. Het waterschap investeert in fietspaden, aanpak van wateroverlast, sterke dijken en energiefabrieken. Dit is goed voor de Zeeuwse economie.
Tegelijkertijd is het schap bezig een interne bezuinigingsoperatie door te voeren. Deze wordt gerealiseerd door doelmatiger en goedkoper te werken zonder kwaliteitsverlies. Met name het wagenpark en het overige materieel wordt doelmatiger ingezet. In 2014 levert de interne besparingsoperatie zeker 2 miljoen euro op. De verwachting is dat dit de komende jaren verder oploopt.
Ondanks het forse investeringsbedrag stijgt de druk van de waterschapslasten niet of nauwelijks. Gemiddeld met 1%. Dit is de laagste stijging sinds jaren, al bleef toen de stijging ook onder het inflatieniveau. De lastendrukstijging ligt hiermee onder het landelijk verwachte gemiddelde van de waterschappen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.