Ads Top

Demonstratie revolutionair waterbouwconcept voor stadions

Een multifunctioneel en rendabel stadion, waar 's ochtends een voetbalwedstrijd op gras plaatsvindt, 's avonds een concert en de volgende dag een hippisch concours. Dat is mogelijk dankzij een al even geniaal als eenvoudig concept waarbij water het werk doet. Op donderdag 31 oktober presenteert Amphidion BV een operationeel schaalmodel (15 x 25 meter) van het innoverende concept in Woubrugge.
Amphidion is een revolutionair veld- en vloerensysteem voor stadions en sport-/evenementenhallen. Dit systeem maakt het mogelijk evenementen kort achter elkaar, of zelfs gelijktijdig te organiseren. Amphidion maakt accommodaties multifunctioneel, waardoor de gebruiksfrequentie omhoog en de exploitatielasten omlaag gaan.
In het Amhidion-concept worden velden en vloeren snel en efficiënt van de ene naar de andere plek verplaatst. Kern van het systeem is dat bij het nieuwe complex meerdere velden en vloeren op drijflichamen worden aangelegd. Door via een uitgekiend pompsysteem water in het bassin te laten lopen, kan een veld of vloer het stadion in of uit worden gestuurd. Zie ook de animatie.
In de afgelopen jaren zijn verschillende technieken toegepast om stadions en sportcomplexen multifunctioneel te maken. Ten opzichte daarvan blijkt de ontwikkeling van Amphidion vol perspectief te zijn, zowel vanuit het oogpunt van financiën als uit het oogpunt van milieu en duurzaamheid.
De realisatiekosten zijn relatief laag en de exploitatieopbrengsten hoog. Om de bouw van nieuwe sportcomplexen haalbaar te maken, zijn overheidssteun, de ontwikkeling van commercieel vastgoed of lastige bestemmingsplan wijzigingen door gebruik te maken van het unieke Amphidion-concept niet meer noodzakelijk.
Het Amphidion-project is door Speciaalbouw SBZ, Zwammerdam Groep, Technico Automatisering, Wed. J. de Bruyn & Zonen en InnoSportNL uitgewerkt in de proefopstelling in Woubrugge.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.