Ads Top

121 inzendingen maken kans op Waterinnovatieprijs

Mobiel Water Meten, de Baggerbuffer, luchtdoorlatende maar waterdichte putdeksels, Polderdaken. Het zijn enkele voorbeelden van inzendingen voor de Waterinnovatieprijs 2013. Dit jaar maken maar liefst 121 projecten kans op de prijs voor opvallende innovaties binnen de taken van de waterschappen.
De projecten zijn ingezonden in de categorieën Droge Voeten (41), Schoon Water (46), Voldoende Water (18) en Water in de Buurt (16). De diversiteit aan projecten is groot. Zo zijn er oplossingen op het gebied van wateroverlast, projecten die zorgen voor duurzame energievoorziening en initiatieven rond de kustverdediging. De inzendingen zijn afkomstig van zowel overheden, als particulieren en het bedrijfsleven.
De deskundige jury onder leiding van Annemieke Nijhof van Tauw Group B.V. buigt zich momenteel over het grote aantal inzendingen en zal half november de genomineerden bekendmaken.
Op dinsdag 10 december vindt de uitreiking van de Waterinnovatieprijs plaats in Fort Voordorp in Groenekan. Het is de tweede keer dat de prijs landelijk wordt georganiseerd door de Unie van Waterschappen. Nieuwsgierig naar de verschillende inzendingen? Op www.waterinnovatieprijs.nl kunt u alle aangemelde projecten bekijken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.