Ads Top

Wereldberoemde straattekenaars visualiseren watergang Wijk bij Duurstede in 3D

Bij de herontwikkeling van de wijk De Engk in Wijk bij Duurstede wordt de David van Bourgondiƫweg in 2014 getransformeerd tot watergang. Water trekt mensen aan en vergroot de ruimtelijke kwaliteit in de wijk en omgeving. Om omwonenden een beeld te geven van hoe de watergang er straks uit komt te zien, gingen op 2 en 3 september drie wereldberoemde straattekenaars aan het werk. Naar een idee van Tauw.

Omwonenden en geĆÆnteresseerden konden zien hoe de straattekenaars de watergang met talud en naastgelegen trottoir in 3D verbeeldden en verrassende elementen inbrachten.

In de naastgelegen basisschool was een tijdelijk informatiecentrum ingericht waar omwonenden hun wensen en suggesties kenbaar konden maken zodat hiermee rekening kan worden gehouden bij het ontwerp van de watergang. Tauw was hierbij aanwezig om samen met de gemeente vragen te beantwoorden. Een aantal zaken stond al vast, bijvoorbeeld dat er aan beide kanten van de watergang een trottoir moet komen. ‘Omwonenden zagen zichzelf al lekker aan de waterkant zitten in de zon of ’s winters om de schaatsen onder te binden’, aldus Eveline de Kock, landschapsarchitect bij Tauw.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.