Ads Top

Vewin benoemt nieuwe directeur

In verband met de komende pensionering van de huidige directeur, de heer drs. Theo Schmitz, benoemt het bestuur van Vewin mevrouw mr. Renée Bergkamp tot nieuwe directeur van Vewin. Zij vangt haar werkzaamheden per 1 november 2013 aan.

Vewin is de vereniging van de huidige 10 Nederlandse drinkwaterbedrijven. Vewin behartigt de belangen van haar leden teneinde zo gunstig mogelijke condities tot stand te brengen voor de continue productie van goed drinkwater. Het bureau van Vewin is gevestigd in Den Haag en Brussel. Kerntaak van het bureau is de collectieve belangenbehartiging van de sector, in afstemming met de leden. Het bureau telt 23 medewerkers. De leden van Vewin zijn publieke ondernemingen met gemeenten en provincies als aandeelhouders. Deze ondernemingen leveren thans aan ruim 7,5 miljoen adressen drinkwater van zeer goede kwaliteit.

Renée Bergkamp (53 jaar) heeft Privaatrecht en Internationaal Recht gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij heeft in haar loopbaan tot dusver haar sporen vooral verdiend in de publieke sector. Bij de rijksoverheid vervulde zij verschillende directiefuncties, laatstelijk als Directeur-generaal op het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie. Sinds oktober 2011 is zij werkzaam als voorzitter van de productschappen akkerbouw, diervoeder en wijn. Enkele nevenfuncties van haar zijn adviseurschappen bij de universiteiten van Delft en Wageningen, lid van het landelijk bestuur van Veilig Verkeer Nederland en commissaris bij de Parnassia Groep.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.