Ads Top

Informatieavond project verbreding Wilhelminakanaal

Rijkswaterstaat en bouwcombinatie Heijmans-Boskalis organiseren op dinsdag 24 september een informatieavond over de verbreding van het Wilhelminakanaal in Tilburg. Omwonenden en andere belangstellenden zijn van harte welkom.
Tijdens de informatieavond geven Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie Heijmans-Boskalis verschillende presentaties over de planning van de werkzaamheden, het ontwerp van de nieuwe sluis, het inrichtingsplan flora & fauna en de waterstandverlaging. Ook is er ruim aandacht voor de diverse informatiekanalen en welke maatregelen genomen worden om hinder tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Vanzelfsprekend is er gelegenheid om vragen te stellen. De informatieavond vindt plaats op dinsdag 24 september. Omwonenden en belangstellenden zijn vanaf 19.00 uur welkom in café Het Wandelbos, Zwartvenseweg 25 in Tilburg. De avond duurt tot 22.00 uurl
Het Wilhelminakanaal bij Tilburg wordt breder en dieper gemaakt. Ook worden de huidige sluizen II en III vervangen door één nieuwe sluis, worden nieuwe damwanden aangebracht en natuurvriendelijke oevers aangelegd. Rijkswaterstaat werkt samen met gemeente Tilburg en provincie Noord-Brabant zo aan een beter bevaarbaar Wilhelminakanaal.
Een breder en dieper kanaal leidt tot een duurzamer en beter bereikbaar Brabant over water. Na de verbreding kunnen grotere schepen (klasse IV-schepen) door het Wilhelminakanaal in Tilburg varen. Dit betekent minder vrachtverkeer op de weg, minder files en minder uitstoot van CO2 en fijnstof. De verruiming van het kanaal schept ook kansen voor de Brabantse economie. Veel bedrijven maken voor de aan- en afvoer van goederen steeds vaker gebruik van de Brabantse kanalen. In 2016 is het Wilhelminakanaal klaar voor klasse IV-schepen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.