Ads Top

Waterschap Rivierenland pakt woekerende waterplant 'Cabomba' aan

Waterschap Rivierenland is begonnen met de verwijdering van de Cabomba op de Buiten Giessen in Hardinxveld. Dit plantje wordt voornamelijk gebruikt als zuurstofplantje voor in de vissenkom en vermoedelijk door menselijk handelen in het water terecht gekomen. Hij veroorzaakt al een aantal jaren overlast op de Buiten Giesen in Hardinxveld. Van 19 t/m 30 augustus pakt het waterschap dit probleem aan. De waterplant de Cabomba wordt veel gebruikt in aquaria en kan 5 cm per dag groeien. Hierdoor overwoekert het hele water en daardoor vermindert de waterkwaliteit. Ook hindert de plant de pleziervaart. Het waterschap heeft eerder geprobeerd om de Cabomba te weg te halen. Helaas zonder het gewenste resultaat.
Een boot met een speciale spuitlans haalt de Cambomba met wortel en al uit de bodem. Door de kracht komt de plant los en drijft het plantje aan de oppervlakte, waarna deze opgehaald worden met een andere boot.
De bewoners hebben van het waterschap een gratis hark gekregen. Daarmee kunnen zij, uiteraard als zij dat willen, meehelpen om de resten van de Cabomba eruit te halen en in de speciale container te gooien die het waterschap daar heeft geplaatst.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.