Ads Top

Waterschap baggert polder Westeinde bij Waarder

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden start op 19 augustus 2013 met het baggeren van ruim acht kilometer watergangen in de polder Westeinde bij Waarder. In totaal wordt ruim 12.000 m³ bagger verwijderd. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot begin 2014.
De te baggeren watergangen moeten zorgen voor een goede aan- en afvoer van water in de polder. Een dikke laag bagger op de bodem, belemmert deze functie. Een ondiepe watergang kan minder water afvoeren. Bij hevige regenval kan dit tot overstromingen leiden.
Bagger ontstaat uit onder andere gevallen bladeren, plantenresten en zwerfvuil. Hierdoor worden watergangen steeds ondieper. Bovendien heeft de dunne laag water nog maar een beperkte hoeveelheid zuurstof. Dieren en planten kunnen er niet goed meer in leven en bij warm weer kan het water gaan stinken.
Goede redenen dus voor het waterschap om in actie te komen.
Aannemer A. den Hartog & Zn. uit Oudewater voert de werkzaamheden uit. De aannemer maakt voor het grootste deel van het werk gebruik van een zuigboot, die de bagger van de bodem zuigt. In het water ligt een leiding die de bagger naar drie tijdelijke weilanddepots verpompt.
Een klein deel wordt in kiep- of vrachtwagens geladen. Waar nodig neemt de aannemer verkeersmaatregelen. Op deze manier kan het (fiets)verkeer veilig langs de werkzaamheden. De verkeersmaatregelen worden in overleg met de gemeente uitgezet.
Wanneer er in uw straat werkzaamheden plaatsvinden, krijgt u hierover persoonlijk bericht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.