Ads Top

Rijnland publiceert actuele water- en weer gegevens op internet

Op de website van Rijnland is een interactieve pagina opgenomen die een groot deel van de meetlocaties en meetgegevens van Rijnland in beeld brengt. Hier kunt u de actuele waterstand, neerslaggegevens, chloridegehalten en afvoergegevens van verschillende meetpunten in ons gebied opvragen.
Het water in de sloten wordt op het juiste peil gehouden met stuwen, sluizen en gemalen. Daarmee kan Rijnland het water afvoeren, vasthouden of soms ook inlaten. Om de waterstand goed te bewaken, werkt het waterschap met een uitgebreid meetnet. Denk aan de bekende blauwe peilschalen, maar er zijn ook honderden elektronische meetpunten die de waterstanden continu meten.
Het hoogheemraadschap van Rijnland heeft afgelopen periode hard gewerkt om deze actuele en historische meetgegevens interactief en zo compleet mogelijk aan een groot publiek aan te bieden. Op de internetpagina Water en Weer kan de gebruiker gewenste gegevens en de gewenste locatie aanklikken, waarna de actuele meetgegevens in beeld verschijnen. Ook het opvragen van historische gegevens is mogelijk. Om de kaarten te bekijken, is het noodzakelijk dat u de cookies van de website accepteert.
Via de pagina Water en Weer is ook het weerbericht voor de komende vier dagen te bekijken. Dit weerbericht geeft in blokken van 6 uur inzicht in het te verwachten weer. Blijft het droog of komt er neerslag en zo ja, hoeveel.
Met het digitaal en volledig aanbieden van actuele meetgegevens willen we de service naar onze klanten verder verbeteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.