Ads Top

Landgoed Appel flink natter

Het sterk verdroogde Landgoed Appel krijgt een verhoogde grondwaterstand. Dat moet zorgen voor een betere bodemgesteldheid en meer overlevingskansen voor planten en dieren. Waterschap Vallei en Veluwe voert het werk in dit TOP-lijstgebied uit.

In Nederland zijn steeds meer plekken die verdrogen. Dit heeft gevolgen voor landbouw, natuur, recreatie en wonen. Het herstelbeleid voor de verdroogde gebieden is door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de provincies vastgelegd in Investeringsbudget Landelijk Gebied-convenanten. "Als overheden zijn we samen verantwoordelijk. De provincies stellen de kaders, het waterschap voert uit," zegt heemraad Marjan Brouwer van Waterschap Vallei en Veluwe.

De werkzaamheden starten eind augustus en zijn vóór het eind van 2013 afgerond. De aanpak bestaat uit een lijst van veranderingen. Zo wordt een leemlaag aangebracht in een deel van de Appelse Beek, waar deze watergang een hoge zandrug doorkruist. Hierdoor blijft er meer water in het gebied. Stroomafwaarts komen drie regelbare stuwen om het bos te vernatten. In het bosgebied van de Rubberbeek maakt het waterschap een watergang ondieper en plaatst het twee stuwen, zodat het water langer in het gebied blijft en niet wordt afgevoerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.