Ads Top

Doe mee: inschrijving voor Waterinnovatieprijs geopend

Vernieuwende ideeën en baanbrekende initiatieven op het gebied van water ma-ken kans op de Waterinnovatieprijs, een landelijke prijs voor innovatieve waterprojecten. De Unie van Waterschappen nodigt bedrijven, belangenorganisaties, kennisinstellingen, overheden en particulieren uit om innovatieve waterprojecten in te zenden. Vandaag is de inschrijving geopend via www.waterinnovatieprijs.nl.
Toekomstgerichte, vernieuwende initiatieven om belemmeringen in de dagelijkse prak-tijk van het waterbeheer weg te nemen. Dat is waar het om draait bij de Waterinnova-tieprijs. Deelnemen kan in één van de vier categorieën: Droge voeten, Schoon water, Voldoende water en Water in de buurt (categorie bedoeld voor projecten van particulie-ren en belangenorganisaties). Peter Glas, voorzitter van de Unie van Waterschappen: "Met de uitreiking van de Waterinnovatieprijs benadrukken de waterschappen het be-lang van waterinnovaties, het belang van onderlinge samenwerking en het delen van inspirerende 'best practices'."
Deelnemers aan de Waterinnovatieprijs krijgen ruim de gelegenheid om hun innovatie onder de aandacht te brengen. Peter Glas: "De prijs gaat naar het meest vernieuwende initiatief dat toepasbaar is binnen de taken en verantwoordelijkheden van de water-schappen. Dat wil zeggen: de zorg voor droge voeten, schoon en voldoende water."
Bij de Waterinnovatieprijs 2012 kwamen al vele mooie projecten 'boven water'. Denk bijvoorbeeld aan de belangenvereniging Overdiepse Polder uit Waspik. Zij hebben het initiatief genomen een plan op te stellen hoe om te gaan met extreem hoogwater van de Bergsche Maas. Uitwerking is een terpenplan waarbij overstroming in bovenstrooms gebied wordt voorkomen én de polder behouden blijft voor agrarische activiteiten. Wetterskip Fryslân, Gemeente Sudwestfryslan, Woningstichting de Wieren, Desah BV en STOWA ontwikkelden een woonwijk waarin een doelmatige en duurzame waterketen centraal staan. Het afvalwater van 232 huizen wordt aan de bron geschei-den, ingezameld en schoongemaakt in een kleine zuiveringsinstallatie in de wijk. Peter Glas: "Steeds vaker zoekt men binnen de waterwereld naar slimme oplossingen; qua ruimte, geld en effectiviteit. De waterinnovatieprijs biedt een podium voor innovatieve concepten, zodat de beste ideeën boven komen drijven."

Inschrijven
Op de website www.waterinnovatieprijs.nl is het tot 4 oktober 2013 mogelijk projecten in te schrijven. De inzenders krijgen de kans hun project op de website te presenteren via een beeld met korte omschrijving. Een vakjury beoordeelt de innovaties. De prijs-winnaars worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.