Ads Top

Waterschap test uitrolbare waterkering in Sittard

Waterschap Roer en Overmaas test a.s. donderdag 4 juli een uitrolbare waterkering. De test vindt om 10.00 uur precies plaats bij de Stenen Sluis in Sittard (in het Stadspark, tussen de Berkenlaan en de Vijverweg).
De test is onderdeel van het actualiseren van de bestaande bestrijdingsplannen zoals het plan Hoog Water Maas. Om de plannen goed voor te bereiden wordt ook onderzoek gedaan naar de bruikbaarheid van diverse middelen die wereldwijd zijn ontwikkeld om wateroverlast te voorkomen. De uitrolbare waterkering die wordt getest is in Canada ontwikkeld. Het waterschap kijkt bij de test met name naar de efficiëntie, de betrouwbaarheid, de opslag en de kosten.
De Stenen Sluis is een goede testlocatie omdat het waterschap de kering zowel dwars als in de lengterichting kan testen. Door het trekken van een schuif in de sluis ontstaat bijvoorbeeld een flinke golf die dwars op de uitrolbare kering rolt. Zo kan het waterschap beoordelen of de verbindingselementen van de kering goed standhouden tegen de waterdruk. Bij de tweede test bouwt het waterschap de kering in de lengterichting op. Het waterschap beoordeelt dan of de kering in de lengterichting ook goed functioneert bij een sterke stroming.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.