Ads Top

Foz en Royal HaskoningDHV tekenen overeenkomst voor afvalwaterzuivering

Foz, het Braziliaanse waterbedrijf van Odebrecht Ambiental, en Royal HaskoningDHV hebben een overeenkomst getekend om gezamenlijk de innovatieve afvalwaterzuiveringstechnologie Nereda in Brazilië te gaan toepassen. Foz heeft de komende jaren de bouw van minstens tien Nereda-installaties gepland om het afvalwater van miljoenen Brazilianen te zuiveren. Verwacht wordt dat de waarde van het contract boven de 11,5 miljoen euro uitkomt.
Voor beide bedrijven betekent deze samenwerkingsovereenkomst een flinke stap vooruit. In Brazilië wordt minder dan 30% van het afvalwater gezuiverd. Emyr Diniz Costa Junior, technisch-directeur van Foz: "Wij geloven dat Nereda ons kan helpen bij te dragen aan een betere volksgezondheid door de bevolking afvalwaterzuivering te bieden. De Nereda-technologie zuivert het afvalwater op een meer duurzame manier." Foz start nog dit jaar met drie Nereda-installaties. Twee in São Paulo om het afvalwater van 140.000 mensen te zuiveren en één in Rio de Janeiro voor 550.000 mensen. In de komende vijf jaar zullen minstens tien installaties volgen
Nereda is een onderscheiden, innovatieve technologie die afvalwater zuivert met minder energie en chemicaliën en een kleinere voetafdruk dan conventionele zuiveringen. Nereda zuivert afvalwater met de unieke eigenschappen van aeroob korrelslib. De zuiverende bacteriën in Nereda creëren compacte korrels met uitstekende bezinkingseigenschappen. De technologie is uitgevonden door de TU Delft en is ontwikkeld in een uniek publiek-private samenwerking tussen TU Delft, Stichting Onderzoek Toegepast Waterbeheer (STOWA), de Nederlandse Waterschappen en Royal HaskoningDHV. Na twintig jaar onderzoek en ontwikkeling bewijst deze innovatieve biologische oplossing zichzelf nu als flinke stap vooruit in de waterzuiveringstechnologie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.