Ads Top

Dijkgraaf Hans Oosters nieuw bestuurslid Unie van Waterschappen


De Algemene ledenvergadering van de Unie van Waterschappen heeft unaniem ingestemd met de benoeming van Hans Oosters tot lid van het Dagelijks Bestuur van de Unie van Waterschappen. Oosters is dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Als lid van het Uniebestuur volgt hij Jan Geluk op, die na twee perioden niet meer voor herbenoeming in aanmerking komt. In zijn portefeuille zitten onder meer (water)veiligheid en crisisbeheersing.
Oosters (1962) is sinds 2005 dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Hij is lid van de PvdA en heeft een brede ervaring in het openbaar bestuur: als burgemeester en als gemeenteraadslid. Bij zijn benoeming speelde voor de ledenvergadering van de Unie van Waterschappen mee dat hij grote kennis heeft van zaken op het terrein van de waterveiligheid. Ook heeft Oosters een groot netwerk in het ''Haagse''.
Het Uniebestuur wordt gekozen door de Algemene ledenvergadering, die bestaat uit de bestuurlijke vertegenwoordigers van de waterschappen. Hans Oosters is de opvolger van aftredend bestuurslid Jan Geluk.
De Nederlandse waterschappen zijn verenigd in de Unie van Waterschappen. De Unie van Waterschappen is de spreekbuis van de waterschappen bij de Europese Unie, het parlement en de ministeries. Ook is de Unie vertegenwoordigd in veel overleg- en adviesorganen. Daarbij is ze partner van het Interprovinciaal Overleg en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De Unie van Waterschappen neemt zelf initiatieven om onderwerpen op de politieke agenda te krijgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.