Ads Top

Campagne 'Gelderland: de mooiste waterkant van Nederland' van start

Op dinsdag 18 juni gaf het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) het startsein voor de campagne 'Gelderland: de mooiste waterkant van Nederland'. Toerist en inwoner worden verleid tot varen, fietsen, struinen en wandelen langs de Waal, Rijn, Maas, Linge, het Pannerdensch kanaal en de IJssel.  Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van GO EFRO (Europees Fonds Regionale Ontwikkeling).
Er is geen provincie in Nederland waar zoveel grote rivieren door stromen als Gelderland. Deze zomer is daar extra van te genieten door op een van de drie pendelboten te stappen die van 2 juli tot 17 september op dinsdagen varen tussen Nijmegen, Arnhem, Emmerich en Rees. Deze hop-on hop-off service op het water maakt volop nieuwe combinaties mogelijk met fietsen, wandelen, cultuur- en stadsbezoek.
De pendelboten varen vanaf Arnhem, Nijmegen en Rees. Ze hebben onderweg als halteplaatsen Emmerich, Tolkamer, Millingen aan de Rijn en Doornenburg, en maken in totaal 24 stops. Vanaf de boot, of naar de boot toe, kun je tal van fietstochten maken, attracties of musea bezoeken, shoppen of lunchen in stadjes aan de waterkant.
De toeristische promotiecampagne is Gelderland-breed. Naast tal van bestaande fiets- en wandelklassiekers kan het wandelpubliek ook genieten van zes nieuwe boerenpaden in het Land van Maas en Waal (Overasselt, Deest, Puiflijk, Horssen, Beneden Leeuwen en Ewijk). Via twee apps kunnen fietsers onder andere de 'Verdronken dorpen route West en Oost' downloaden, Zie voor meer informatie de link aan de rechterzijde.
De pendelboot is te reserveren via VVV-kantoren in Arnhem, Nijmegen, Huissen en Tolkamer en via de drie reders die de service in gezamenlijkheid uitvoeren: Rederij Witjes, Personenschiffahrt Rees en Rederij Tonissen. Aan boord zijn de tickets te koop. De fiets kan mee. Een gratis VVV-boekje staat vol leuke tips voor uitstapjes en biedt 48 kortingsbonnen voor onderweg. Op de website van Gelderse Streken (zie Links aan rechterzijde) is alle informatie te vinden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.