Ads Top

Vitens opent tien tappunten op basisscholen

Drinkwaterbedrijf Vitens opent vandaag op feestelijke wijze tien Join the Pipe tappunten tegelijkertijd op basisscholen in Utrecht, Velp, Delden, Almere, Dronten, Warnsveld, Dokkum, Akkrum, Apeldoorn en Zwolle. Door tien tappunten weg te geven aan deze scholen wil ’s lands grootste waterbedrijf andere scholen overhalen om zelf ook kraanwatertappunten te plaatsen om zo bij te dragen aan een gezondere levenswijze van kinderen. Het tappunt in Utrecht wordt geopend door Laurentien van Oranje, de andere negen tappunten door wethouders van de betreffende gemeenten.
Laurentien van Oranje (MCF) zal samen met Vitens directievoorzitter Lieve DeClercq aanwezig zijn bij de opening van het tappunt bij basisschool Villa Nova in Utrecht. Voorafgaand aan de feestelijke opening zal Laurentien van Oranje kort in gesprek gaan met de aanwezige kinderen over hun ideeën en vragen over water in relatie tot gezondheid en duurzaamheid.
De Missing Chapter Foundation (MCF) is in 2010 op persoonlijke titel opgericht door Laurentien van Oranje. MCF zet zich ervoor in dat kinderen die een positieve bijdrage willen leveren aan de samenleving, dat ook daadwerkelijk kunnen doen, met name op het gebied van duurzaamheid. Daarin koppelt MCF de wereld van kinderen aan de wereld van volwassenen. MCF richt zich er dan ook op om de stem en ideeën van kinderen een platform te geven en hen in staat te stellen om anderen aan te zetten tot duurzamer gedrag.
Met behulp van een nieuwe campagne, “ Kraanwater graag”, wil Vitens kraanwater ook buitenshuis beter toegankelijk maken. Het drinken van kraanwater op school kan bijdragen aan een gezondere levensstijl van kinderen. Kraanwater is duurzaam, bevat 0 calorieën en is gezond. Overgewicht is een groot probleem bij scholieren. De waterbedrijven hebben zich dan ook aangesloten bij het JOGG-initiatief (Jongeren Op Gezond Gewicht), een beweging voor een gezonde omgeving en een gezonde jeugd. Dit jaar staat JOGG het in het teken van kraanwater.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.