Ads Top

Spetterende opening Speeleiland Maarsseveense plas

Het vernieuwde speeleiland in de Grote Maarsseveense plas is met veel waterplezier officieel geopend op vrijdag 14 juni jl. Het speeleiland in de vorm van een puzzelstuk is gerenoveerd en gemoderniseerd zodat kinderen er de komende jaren weer veel plezier aan kunnen beleven.
Het fraaie eiland bereik je over een nieuwe brug. Daar is een spetterende waterglijbaan maar ook een waterval en een waterdoolhof aangelegd. Er zijn nieuwe klimtoestellen, een zon- en speelweide en het interactief vloerenspel Playtop Street.
Pieter Kruiswijk, bestuurder van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht: ‘Naast onze kerntaken om te zorgen voor schoon en voldoende water en het behouden van droge voeten, zet het waterschap zich ook in voor natuur en recreatie. Dit speeleiland is een mooi voorbeeld hoe we dit doen. De plas is een officiële zwemwaterlocatie en het waterschap houdt de (zwem)waterkwaliteit op orde. Door het waterbeheer is de zwemwaterkwaliteit van de plas goed en is er geen overlast van blauwalgen. De kwaliteit is zelfs zo goed dat de plas een veel gebruikte plek om te duiken is.'
Bij de opening waren vertegenwoordigers van de provincie Utrecht, Recreatieschap Stichtse Groenlanden, Bestuur Regio Utrecht en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht aanwezig. De renovatie werd gesubsidieerd op basis van Agenda Vitaal Platteland van de Provincie Utrecht, door Bestuur Regio Utrecht en mede mogelijk gemaakt door Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.