Ads Top

Waterschap creëert waterberging in Sas van Gent

Bij het Suikerplein in Sas van Gent starten vanaf 21 mei werkzaamheden in opdracht van waterschap Scheldestromen in samenwerking met de gemeente Terneuzen. Om lokale wateroverlast te voorkomen, wordt een vijver gegraven (waterberging) en een aansluiting op het watersysteem buiten Sas van Gent gemaakt (verbetering van de waterafvoer). Samen met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel door de gemeente, moet dit in de toekomst ‘water op straat' voorkomen.
De werkzaamheden bestaan uit het graven van een vijver, een sloot en het plaatsen van een stuw en een lange duiker. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Reimerswaal bv en zijn volgens planning eind juli gereed. 
De werkzaamheden komen voort uit het Stedelijk Waterplan. In dit soort plannen brengen waterschap en gemeente knelpunten en wensen naar voren om kernen op het gebied van waterhuishouding te verbeteren. Het ontbreken van oppervlaktewater in of rond het centrum van Sas van Gent en te weinig berging in het rioolsysteem kan lokale wateroverlast veroorzaken. Dit wordt in de toekomst voorkomen door het creëren van waterberging aan het Suikerplein en een aansluiting op de afvoer naar het watersysteem via de Westelijke Rijkswaterleiding. De gemeente Terneuzen kan na deze werkzaamheden een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen.
De waterberging aan het Suikerplein en afvoer naar de Westelijke Rijkswaterleiding is noodzakelijk om hemel- en afvalwater te scheiden. Door een gescheiden rioleringsstelsel komt meer water in het oppervlaktewater terecht en wordt voorkomen dat schoon hemelwater onnodig naar de zuivering wordt afgevoerd en net als afvalwater wordt behandeld. Dat scheelt in de kosten omdat de rioolwaterzuivering wordt ontlast en schoon hemelwater niet onnodig het zuiveringsproces doorloopt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.