Ads Top

Vitens gaat waterwandelen in Heumensoord

De gratis wandelapp van Vitens is ter ere van de aankoop van ca. 200 hectare van het bos Heumensoord uitgebreid met een nieuwe wandeling. Hiermee wil Vitens benadrukken dat het bos gewoon toegankelijk blijft voor wandelaars en andere recreanten. Maar liefst 150.000 mensen uit Nijmegen en omgeving krijgen hun drinkwater vanaf de productielocatie op Heumensoord.

Het bos Heumensoord heeft een grote natuur- en cultuurhistorische waarde. De wandeling van 7 kilometer start bij het parkeerterrein Heumensoord langs de scheidingsweg en gaat langs de drinkwaterproductielocatie, het Vierdaagse terrein en de plek waar eens de Romeinse wachttoren stond. Daarnaast is er aandacht voor de flora en fauna in het gebied, zoals de beschermde jeneverbesstruiken, de rododendrons en de Wespendief die in het gebied leeft.

Met de wandelapp wil Vitens mensen bewust maken over de oorsprong van ons kraanwater. Dit water behoort namelijk tot het beste kraanwater van de wereld. De app biedt wandelaars allerlei extra informatie over de natuurgebieden waar ze doorheen lopen en over het winnen van drinkwater. Zo kunnen wandelaars bijvoorbeeld ook leren hoe Vitens heerlijk schoon en helder drinkwater maakt. Op de productielocatie Heumensoord wint Vitens jaarlijks tussen de acht en tien miljoen m3 water, van een diepte van zo’n 50 meter. Dit water is enkele tientallen tot duizenden jaren oud.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.