Ads Top

Europa voldoet niet aan eigen normen voor waterkwaliteit

Nieuw onderzoek toont aan dat het water in meer dan 6000 gemeenten en steden in Europa niet voldoet aan de EU-milieunormen, wat de gezondheid van miljoenen mensen in gevaar brengt en de belastingbetaler aansprakelijk stelt voor boetes van meer dan 1 miljard euro per jaar. Brussel zelf, de zetel van de Europese Commissie, is één van de 6311 gebieden die niet aan de vereisten voldoen.
Victor Bostinaru, een Roemeens lid van het Europese Parlement, die de resultaten gisteren (26 maart) op een vergadering van de EU voorstelde, zei: "Dit rapport toont de omvang aan van het probleem dat bestaat in de 27 lidstaten van de EU. De waterkwaliteit moet in veel landen verbeteren en er moet het nodige geld worden gevonden om dit te realiseren - te beginnen met de stad Brussel, waar zich de instellingen van de Europese Unie bevinden.
Het rapport toont ook aan dat enkele van de populairste toeristische bestemmingen van het continent niet volledig voldoen aan de EU-waterwetgeving, waaronder Pisa in Italië, Halkidiki in Griekenland, Balaton in Hongarije en Ayia Napa in Cyprus.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.