Ads Top

Schoolklassen krijgen les in water

Vanaf vrijdag 15 maart gaan ruim 50 medewerkers en bestuurders van Waterschap Rijn en IJssel naar 75 scholen om 120 lessen te geven over water. Aanleiding voor deze actie is Wereldwaterdag op vrijdag 22 maart. Van Holten tot Arnhem krijgen leerlingen van  bassisscholen en voortgezet onderwijs les in waterbeheer. Waterschap Rijn en IJssel is niet de enige. In totaal geven 17 waterschappen zo'n 200 gastlessen in aanloop naar wereldwaterdag.
Nederland is grotendeels onbewoonbaar zonder goed waterbeheer. Tijdens de gastlessen gaan de waterschappers in op het belang van goed waterbeheer en hoe zij Nederland leefbaar houden. Daarbij komt zowel het regelen van de hoeveelheid water aan de orde, waardoor Nederland de veiligste delta ter wereld is, maar ook het zuiveren van afvalwater.
De lessen worden gegeven in de aanloop naar Wereldwaterdag op 22 maart. In 1992 hebben de Verenigde Naties deze dag in het leven geroepen om het belang van goed waterbeheer wereldwijd onder de aandacht te brengen. In veel landen is het waterbeheer niet zo goed geregeld als in Nederland. Dagelijks sterven nog mensen vanwege een tekort aan schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen en veel plekken op de wereld kampen regelmatig met grote overstromingen en ernstige droogte.
Waterschap Rijn en IJssel hecht veel belang aan educatie over water. Juist omdat het voor Nederland van levensbelang is deze kennis op peil te houden. Daarom organiseert Waterschap Rijn en IJssel al jaren bootexcursies op de Oude IJssel en de Berkel voor basisschoolleerlingen en excursies naar waterzuiveringen. Het waterschap werkt ook nauw samen met Van Hall Larenstein en Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Medewerkers van het waterschap verzorgen gastlessen op de onderwijsinstellingen, er lopen diverse stagiaires, docentstagiaires en afstudeerders en zijn er diverse feedbacksessies voor studenten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.